Engel tanımayan sanatçıların eserleri ve ilham veren hikâyeleri...

Müstesna

Engel tanımayan sıra dışı sanatçıları konu edinen Müstesna'nın 26. bölümünde cam kemik hastası olan gitarist Bünyamin Çevik’in müziğiyle gençlere ilham veren hikayesi ekrana geliyor.

Engel tanımayan sıra dışı sanatçıları konu edinen Müstesna'nın 25. bölümünde hayatındaki boşlukları resim yaparak dolduran SMA Tip 2 hastası ressam Gülçin Sipahi’nin hikayesi ekrana geliyor.

Engel tanımayan sıra dışı sanatçıları konu edinen Müstesna'nın 24. bölümünde ilerleyen hastalığına rağmen resim yapmaktan vazgeçmeyen Necibe Güngör'ün sosyal sorunlara dikkat çeken eserlerinin hikayesi ekrana geliyor.

Engel tanımayan sıra dışı sanatçıları konu edinen Müstesna'nın 23. bölümünde kavalıyla ve yorumuyla gönüllere dokunan görme engelli müzisyen ve müzik öğretmeni Eyüp Sultan Aylar’ın hikayesi ekrana geliyor.

Engel tanımayan sıra dışı sanatçıları konu edinen Müstesna'nın 22. bölümünde fiziksel engelli ressam İlayda Metan’ın, resme olan aşkı ve Kolektif isimli sergi süreci ekrana geliyor

Engel tanımayan sıra dışı sanatçıları konu edinen Müstesna'nın 21. bölümünde tarlasında yetiştirdiği su kabaklarını sanat eserlerine dönüştüren işitme engelli Osman Kızıltan’ın hikayesi ekrana geliyor.

Engel tanımayan sıra dışı sanatçıları konu edinen Müstesna'nın 20. bölümünde iki ayağını da kaybettikten sonra dans başlayan ampute tango dansçısı Derya Soyiç'in ilham verici hikayesi ekrana geliyor.

Engel tanımayan sıra dışı sanatçıları konu edinen Müstesna'nın 19. bölümünde yürüme engelli İsa Aksoy'un bir Osmanlı sanatı olan filografiyi yaşamının parçası haline getirme hikayesi ekrana geliyor.

Engel tanımayan sıra dışı sanatçıları konu edinen Müstesna'nın 18. bölümünde İzmir’in ücra bir köyünde 45 yaşından sonra resim yapmaya başlayan ressam Meryem Düzgünkaya’nın hikayesi ekrana geliyor.

Engel tanımayan sıra dışı sanatçıları konu edinen Müstesna'nın 17. bölümünde fiziksel engelli gitarist Yasin Güven'in rock müziğine olan tutkusu ekrana geliyor.

Engel tanımayan sıra dışı sanatçıları konu edinen Müstesna'nın 16. bölümünde bedensel engelli Çini sanatçısı Arap Murat Akkoyunluoğlu’nun Hitit figürlerinden Osmanlı motiflerine, Anadolu'nun renklerini aktardığı sanatı ekrana geliyor.

Engel tanımayan sıra dışı sanatçıları konu edinen Müstesna'nın 15. bölümünde görme engelli kanuni Şevval Koç’un Türk müziğine ve enstrümanına olan tutkusu ekrana geliyor.

Engel tanımayan sıra dışı sanatçıları konu edinen Müstesna'nın 14. bölümünde işitme engelli ressam Bülent Kayatepe’nin mimarlıktan ressamlığa uzanan hikayesi ekrana geliyor.

Engel tanımayan sıra dışı sanatçıları konu edinen Müstesna'nın 13. bölümünde görme engelli saz sanatçısı ve solist Burçin Ulusoy’un hayatı ekrana geliyor.

Engel tanımayan sıra dışı sanatçıları konu edinen Müstesna'nın 12. bölümünde mutlak kulak yeteneğine sahip olan müzik dehası Buğra Çankır’ın piyano ve müziğe duyduğu büyük tutku ekrana geliyor.

Engel tanımayan sıra dışı sanatçıları konu edinen Müstesna'nın 11. bölümünde bedensel engelli yazar Mustafa Oğuz Mucurluoğlu'nun edebiyat ve yazın dünyası ekrana taşınıyor.

Engel tanımayan sıra dışı sanatçıları konu edinen Müstesna'nın 10. bölümünde görme engelli opera sanatçısı Çağla Kıcır'ın müzik ve operayla dolu yaşamı ekrana geliyor.

Engel tanımayan sıra dışı sanatçıları konu edinen Müstesna'nın 9. bölümünde cam kemik hastası olarak dünyaya gelen fotoğraf sanatçısı Elif Gamze Bozo’nun fotoğrafa olan tutkusu ekrana taşınıyor.

Engel tanımayan sıra dışı sanatçıları konu edinen Müstesna'nın 8. bölümünde otizmli kanun sanatçısı Burak’ın müzikle geçen hayatı ve geleneksel Türk müziğine olan ilgisi ekrana taşınıyor.

Engel tanımayan sıra dışı sanatçıları konu edinen Müstesna'nın 7. bölümünde akondroplazi ile doğan ve MS teşhisi konulan klasik kemençe sanatçısı Elif Canfeza Gündüz’ün başarılarla dolu sanat hikayesi ekrana taşınıyor.

Engel tanımayan sıra dışı sanatçıları konu edinen Müstesna'nın 6. bölümünde işitme engelli balerin Eda Tavacı’nın, baleye ve dansa duyduğu tutku ekrana taşınıyor.

Engel tanımayan sıra dışı sanatçıları konu edinen Müstesna'nın 5. bölümünde bedensel engelli ressam Ayşe Işık’ın sanat hayatı ve eserleriyle olan eşsiz bağı ekrana taşınıyor.

Engel tanımayan sıra dışı sanatçıları konu edinen Müstesna'nın 4. bölümünde maket yapımına kendisini adayan bedensel engelli maket sanatçısı Selahattin Genli'nin hikayesi ekrana taşınıyor.

Engel tanımayan sıra dışı sanatçıları konu edinen Müstesna'nın 3. bölümünde bedensel engelli sanatçı Barış Bayraktar’ın dans ve müzikle dolu yaşam hikâyesi ekrana taşınıyor.

Engel tanımayan sıra dışı sanatçıları konu edinen Müstesna'nın 2. bölümünde görme engelli müzisyenler Kerim ve Selim Altınok kardeşlerin, müziğe duydukları tutkunun hikayesi ekrana taşınıyor.

Engel tanımayan sıra dışı sanatçıları konu edinen Müstesna'nın 1. bölümünde işitme engelli ressam ve fotoğraf sanatçısı Alper Kocabıyık’ın sanat eserleri ve sanatla olan hikayesi ekrana taşınıyor.

E-posta üyeliğine kaydolun!
TRT 2 mail listesine şimdi abone olun; en yeni programlardan, en son etkinliklerden, kültür ve sanata dair her şeyden ilk sizin haberiniz olsun.