Zamanın tanıklığında, insanlığın bilgelik ve estetik yolunun izlerini sürüyoruz.

Medeniyetin İşaret Taşları

Medeniyetin İşaret Taşları programının 13. bölümünde zamanın sessiz tanıkları olan mezar taşları anlatılıyor.

Medeniyetin İşaret Taşları programının 12. bölümünde sadaka taşlarının izini sürüyor.

Medeniyetin İşaret Taşları programının 11. bölümünde kuş evlerinin kadim mirası anlatılıyor.

Medeniyetin İşaret Taşları programının 10. bölümünde Türk İslam mimarisinde denge konusu ele alınıyor.

Medeniyetin İşaret Taşları programının 9. bölümünde medeniyetin üzerinde yükselen tarihî ve mimari yapılar olan çeşmeler ve şadırvanların tarihi seyri anlatılıyor.

Medeniyetin İşaret Taşları programının 8. bölümünde suyla yükselen yapılar olan su kemerleri ve su terazilerinin tarihi yolculuğu ele alınıyor.

Medeniyetin İşaret Taşları programının 7. bölümünde zamanın, tarihin ve sanatın buluştuğu yapılar olan saat kuleleri ele alınıyor.

Medeniyetin İşaret Taşları programının 6. bölümünde zamanın kayıtları olan takvimler anlatılıyor. Güneş, ay ve ve yıldız takvimlerinin farklı türleri ele alınıyor.

Medeniyetin İşaret Taşları programının 5. bölümünde ibadetin zamanla buluştuğu mekanlar olan tarihteki en uzun süreli ve düzenli gözlem faaliyetini gerçekleştiren muvakkithaneleri tanıyoruz.

Medeniyetin İşaret Taşları programının 4. bölümünde gökyüzüne açılan mekanlar olan rasathanelerin dününü ve bugününü inceliyoruz.

Medeniyetin İşaret Taşları programının 3. bölümünde Osmanlılar tarafından Rubu Tahtası olarak bilinen, İslam astronomlarının vakit tayininde kritik bir rol oynayan kadran aletini tanıyoruz.

Medeniyetin İşaret Taşları programının 2. bölümünde gökyüzünde gizemli bir yolculuğa tanık oluyoruz ve yıldız yakalayıcısı usturlabı tanıyoruz.

Zamanın tanıklığında, insanlığın bilgelik ve estetik yolunun izlerini sürdüğümüz Medeniyetin İşaret Taşları programının 1. bölümünde sessiz zaman ölçerleri olan güneş saatlerinin tarihi serüvenine ışık tutuyoruz.