Sanatçılar yaşadıkları şehri, o şehrin edebiyat mekânlarını ve hikâyelerini anlatıyor.

Sanatçının Şehri

Sanatçının Şehri'nin 26. bölümünde yazar Metin Önal Mengüşoğlu, 39 eserinden 38'ini yazdığı kent olan Bursa'ya bakışını anlatıyor.

Sanatçının Şehri'nin 25. bölümünde çocuk kitapları da bulunan yazar Abdullah Harmancı, yaşadığı şehir Konya ile olan etkileşimini anlatıyor.

Sanatçının Şehri'nin 24. bölümünde yazar, şair ve din görevlisi Mustafa Baki Efe Bursa ile olan ilişkisini anlatıyor.

Sanatçının Şehri'nin 23. bölümünde yazar İsmail Özen, yaşadığı şehir Konya'nın sanat yaşamına etkisini anlatıyor.

Sanatçının Şehri'nin 22. bölümünde yazar Duran Boz, doğduğu ve halen yaşadığı şehir Kahramanmaraş'la olan bağını ve kentin sanatına etkilerini anlatıyor.

Sanatçının Şehri'nin 20. bölümünde yazar Cemal Şakar, Balıkesir’in edebiyat dünyasında önemli bir yer edinen eserlerine etkilerini anlatıyor.

Sanatçının Şehri'nin 19. bölümünde yazar Necip Tosun, öğrencilik yıllarında geldiği Ankara'nın sanatsal gelişimine etkisini anlatıyor.

Sanatçının Şehri'nin 18. bölümünde yazar Yıldız Ramazanoğlu, 32 yaşında geldiği İstanbul'da değişen ve gelişen sanat yaşamını ve şehrin buna etkilerini anlatıyor.

Sanatçının Şehri'nin 17. bölümünde yazar Gökhan Özcan, doğup büyüdüğü Ankara'nın sanatına etkilerini anlatıyor.

Sanatçının Şehri'nin 16. bölümünde öykücü Mukadder Gemici, doğup büyüdüğü şehir olan İstanbul'un sanatsal yolculuğundaki yerini anlatıyor.

Sanatçının Şehri'nin 15. bölümünde şair Ali Ural, hayatının büyük bölümünü geçirdiği İstanbul'un sanatına ve eserlerine etkisini anlatıyor.

Sanatçının Şehri'nin 14. bölümünde şair Hüseyin Akın, küçük yaşta ayrıldığı ancak hiç bağını koparmadığı Sinop'un hayatına ve sanatına etkilerini anlatıyor.

Sanatçının Şehri'nin 13. bölümünde yazar Şule Gürbüz, İstanbul'un farklı yerlerinde sürdürdüğü hayatının sanat serüveniyle olan etkileşimini anlatıyor.

Sanatçının Şehri'nin 12. bölümünde yazar Ahmet Sarı, yaşamının büyük bölümünü geçirdiği Erzurum'un kişisel ve sanatsal gelişimine etkisini anlatıyor.

Sanatçının Şehri'nin 11. bölümünde şair İdris Ekinci, yaşamının büyük bölümünü geçirdiği Sivas'ın kişisel ve sanatsal gelişimine etkisini anlatıyor.

Sanatçının Şehri'nin 10. bölümünde yazar Celal Fedai, yaşamının büyük bölümünü geçirdiği Kayseri'nin eserlerine ve sanatına etkisini anlatıyor.

Sanatçının Şehri'nin 9. bölümünde Abdürrahim Karadeniz, doğup büyüdüğü Çanakkale'nin sanat yaşamına ve hayat yolculuğuna etkilerini anlatıyor.

Sanatçının Şehri'nin 8. bölümünde şair Mustafa Muharrem, yaşadığı şehir olan Bursa'nın yaşamına ve eserlerine olan etkisini anlatıyor.

Sanatçının Şehri'nin 7. bölümünde şair Güven Adıgüzel, yaşadığı yer olan Bozcaada'nın coğrafi yapısının sanatına ve şiirlerine olan etkilerini anlatıyor.

Sanatçının Şehri'nin 6. bölümünde şair Hüseyin Atlansoy, Eskişehir, Bozüyük ve İstanbul'da geçen yaşamını sanatına ve şiirlerine olan etkilerini anlatıyor.

Sanatçının Şehri'nin 5. bölümünde yazar Ayşegül Genç, yaşamının büyük bölümünü geçirdiği Konya'nın sanatına ve yazın hayatına etkilerini anlatıyor.

Sanatçının Şehri'nin 4. bölümünde şair Arif Ay, yaşadığı şehir olan Ankara'ya bakışını ve eserlerindeki Ankara olgusunu anlatıyor.

Sanatçının Şehri'nin 3. bölümünde yazar ve çizer Hasan Aycın, Balıkesir'in değişen ve gelişen sanat yaşamına etkisini anlatıyor.

Sanatçının Şehri'nin 2. bölümünde yazar Mustafa Çiftci, yaşadığı şehir olan Yozgat'ın ve bölge insanının eserlerine olan etkisini anlatıyor.

Sanatçının Şehri’nin 1. bölümünde şair ve yazar Mürsel Sönmez, yaşadığı şehir olan İstanbul'un yaşamına, gelişimine ve sanat serüvenine etkisini anlatıyor.

E-posta üyeliğine kaydolun!
TRT 2 mail listesine şimdi abone olun; en yeni programlardan, en son etkinliklerden, kültür ve sanata dair her şeyden ilk sizin haberiniz olsun.