Espas'ın 18. bölümünde Kübra Sönmezışık, akademisyen Burak Çakır ile sanat eserinin varlığında zamanın etkisi ve bu ilişkinin sanat üzerindeki izleri konuşuyor.
Espas'ın 17. bölümünde Kübra Sönmezışık, Prof. Dr. Burhanettin Tatar ile mekanın sanat nesnesi üzerindeki dönüştürücü ve belirleyici etkisini, sanat ve felsefe ilişkisi bağlamında konuşuyor.
Espas'ın 14. bölümünde Kübra Sönmezışık ve konuğu Prof. Dr. Esra Aliçavuşoğlu, Doğu ve Batı’da sanatçı kimliğinin oluşumunu ve tarihsel süreçte geçirdiği dönüşümü konuşuyor.
Espas'ın 12. bölümünde Kübra Sönmezışık, akademisyen Bager Akbay ile dijital devrim sonrası ortaya çıkan yapay zekânın, sanatı nasıl dönüştürdüğünü ve yeni sanatçı kimliğini ele alıyor.
Espas'ın 11. bölümünde Kübra Sönmezışık, sanat tarihçisi ve akademisyen Marcus Graf ile çağdaş sanatla birlikte değişen sanat ve sanatçı kavramlarını konuşuyor.
Espas'ın 10. bölümünde Kübra Sönmezışık, sanat felsefesi alanında çalışmaları bulunan Oğuz Haşlakoğlu ile geçmişten günümüze zanaatın dönüşümünü ve 20. yüzyılın alamet-i farikalarından tasarımın sanata etkisini inceliyor.
Espas'ın 9. bölümünde Kübra Sönmezışık, akademisyen ve yazar Ali Akay ile savaşlar, toplumsal ve siyasal olaylardan sonra değişen sanat anlayışını ve "modernizmden sonra sanat tarihi” konuşuyor.
Espas'ın 8. bölümünde Kübra Sönmezışık, sanat tarihçisi Zeynep Gökgöz ile etiğin tarihsel sürecini Aristoteles, Platon, Fârâbî gibi üç farklı filozofun görüşleri üzerinden ele alıyor.
Espas'ın 7. bölümünde Kübra Sönmezışık, akademisyen Oğuz Karayemiş ile sanatın hammaddesi doğayı, ekoloji ve sürdürülebilirlik kavramları üzerinden konuşuyor.
Espas'ın 6. bölümünde Kübra Sönmezışık, sanat felsefesi üzerine araştırmaları bulunan Zeynep Yılmaz Gemuhluoğlu ile kutsal ve yüce kavramlarını farklı inanışlara ait, tarihten günümüze kadar gelen dini semboller üzerinden konuşuyor.
Espas'ın 5. bölümünde Kübra Sönmezışık, felsefeci ve akademisyen Selami Varlık ile sanatın hakikatini ve hakikatin aşkınlığını Heidegger, İbn Sina, Benjamin gibi farklı düşünürlerin perspektifinden ele alıyor.
Espas'ın 4. bölümünde Kübra Sönmezışık, yazar Gökdemir İhsan ile sanat felsefesinin temel kavramlarından katarsisi estetik ve sanat teorileri üzerinden konuşuyor.
Espas'ın 3. bölümünde Kübra Sönmezışık, akademisyen Ayşe Taşkent ile sanatın önemli konularından mimesis kuramını, Aristoteles, İbni Sina ve Farabi gibi farklı filozofların görüşü üzerinden inceliyor.
Espas'ın 2. bölümünde Kübra Sönmezışık, sanat eleştirmeni Emre Zeytinoğlu ile sanatın ve varoluşun en temel konularından güzel ve estetiğin tarihsel süreçleri ele alıyor.