“Nazar ile Manzara”, düşünce tarihimizden hareketle bilgi, sanat, felsefe ve bilimin derinliklerine inen bir medeniyet okuması yaparak bakışın derinliğini, anlamın katmanlarını ve hakikatin izlerini sürerek, geçmişin bilgisini bugünün sorularıyla buluşturuyor.

Nazar İle Manzara

Nazar ile Manzara'nın 5. bölümünde İhsan Fazlıoğlu ve Gökdemir İhsan, bilgi, sanat, felsefe ve bilimin derinliklerinde bir medeniyet okuması yapıyor; bakışın derinliğini, hakikatin izlerini sürerek geçmişin bilgisini bugünün sorularıyla buluşturuyor.

Nazar ile Manzara'nın 4. bölümünde İhsan Fazlıoğlu ile Gökdemir İhsan, tarihsel tecrübeyi düşünceye dönüştürememenin bireysel ve toplumsal sonuçlarını konuşuyor. Medrese-akademi kırılmasını, modernleşme sancılarını, anlamdaşlık ve asabiyet kavramlarını ele alıyorlar.

Nazar ile Manzara'nın 3. bölümünde İhsan Fazlıoğlu ile Gökdemir İhsan, kimlik ve zihniyet inşasında geçmişin yeniden yorumlanması ile geleceğe dair özgün bir perspektif geliştirme ihtiyacını konuşuyor.

Nazar ile Manzara'nın 2. bölümünde İhsan Fazlıoğlu ile Gökdemir İhsan, inşanın felsefî temellerinden Osmanlı’nın bilimsel kırılmalarına, bilginin tarihselliğinden medeniyet ve şiir ilişkisini konuşuyor.

Nazar ile Manzara'nın 1. bölümünde İhsan Fazlıoğlu ile Gökdemir İhsan, nazar ve manzara kavramları üzerine konuşuyor; bilginin farklı boyutlarını, bilim ve felsefe ilişkisini, geçmiş düşünce sistemlerinin modern yorumlarını ele alıyor.