Prof. Dr. Mehmet İpşirli ve Dr. Coşkun Yılmaz, Tarih Söyleşileri’nde bizi uzak ve yakın tarihlerde bir yolculuğa çıkarıyorlar. Türk ve dünya tarihinden ilgi çekici konular, günümüzle bağlantılı olaylar, insanlar, kurumlar iki tarihçinin prizmasından geçip tarih severlerle buluşuyor.
Tarih Söyleşileri'nin 59. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve konukları Dr. Altan Armutak ve Doç. Dr. Mehmet Samsakçı ile kedilerin tarihi serüveni ve kültür, sanat ve sosyal hayatımızdaki yerini irdeliyor.
Tarih Söyleşileri'nin 59. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve konukları Dr. Altan Armutak ve Doç. Dr. Mehmet Samsakçı ile kedilerin tarihi serüveni ve kültür, sanat ve sosyal hayatımızdaki yerini irdeliyor.
Tarih Söyleşileri'nin 58. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz, tıp tarihçisi Rana Babaç Çelebi ve araştırmacı yazar Mehmet Mazak ile temizliğin, sabunun ve kolonyanın tarihini konuşuyor.
Tarih Söyleşileri'nin 57. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz, Prof. Dr. Gülay Öğün Bezer ile Hristiyan dünyanın kendisi için tehdit olarak saydığı komşularına yönelik gerçekleştirdiği Haçlı Seferleri'ni ele alıyor.
Tarih Söyleşileri'nin 56. bölümünde, Dr. Coşkun Yılmaz ve konuğu George Mason Üniversitesi Öğretim Üyesi Hüseyin Yılmaz ile Osmanlı'da siyaset düşüncesini, kanun geleneğini ve Tanzimat öncesi anayasal hareketleri konuşuyor.
Tarih Söyleşileri'nin 55. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz, Prof. Dr. Erol Parlak, Prof. Dr. Mustafa Çolak ve Muzaffer Albayrak ile Çanakkale Zaferi'nin 105. yıl dönümü özel yayınında "18 Mart"ın önemini konuşuyor.
Tarih Söyleşileri'nin 54. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz, Prof. Dr. Ayten Altıntaş ile tarihin en eski zamanlarından bu yana "gül"ün yeri ve önemini ele alıyor.
Tarih Söyleşileri'nin 53. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz, Öğretim Üyesi Başak Kuzakçı ve Prof. Dr. Arzu Terzi ile tarihimizde kadını, kadının konumunu ve kadın haklarını irdeliyor.
Tarih Söyleşileri'nin 52. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz, Prof. Dr. Nuran Yıldırım ile dünya tarihinde büyük salgınları ve bu salgınların sonuçlarını masaya yatırıyor.
Tarih Söyleşileri'nin 51. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz, 18. yıl dönümü vesilesiyle Hocalı Katliamı'nı BÜTOV Azerbaycan Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Agil Samedbeyli ve Prof. Dr. Ebulfez Süleymanlı ile konuşuyor.
Tarih Söyleşileri'nin 50. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz, Endonezya Büyükelçisi Prof. Dr. Mahmud Erol Kılıç ile birlikte Endonezya tarihini ele alıyor.
Tarih Söyleşileri'nin 49. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz, Prof. Dr. Muhittin Şimşek ve Doç. Dr. Kürşad Karacagil ile birlikte Türk havacılık tarihi, ilk uçaklarımız ve uçak sanayimizin tarihsel gelişimini konuşuyor.
Tarih Söyleşileri'nin 48. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve arkeoloji ve eski çağ tarihleri konusunda uzman olan Prof. Dr. Oğuz Tekin, paranın tarihi önemini ve yerini ele alıyor.
Tarih Söyleşileri'nin 47. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz emekli Danıştay üyesi ve deniz hukukçusu Ali Kurumahmut ile Ege adalarını ve Ege adalarının işgalini mercek altına alıyor.
Tarih Söyleşileri'nin 46. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz, Prof. Dr. Cemalettin Şahin ile tarihimizde göçleri, göçü oluşturan sebepleri ve göçlerde yaşananları konuşuyor.
Tarih Söyleşileri'nin 45. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve konuğu Prof. Dr. Zekeriya Kurşun ile üç yüzü aşkın yıl Osmanlı hakimiyetinde olan Libya'nın tarih sahnesindeki rolü ve Libya'nın kaybını ele alıyor.
Tarih Söyleşileri'nin 44. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz, Prof. Dr. Tufan Gündüz ile eski çağlardan beri Türk cihan hâkimiyeti idealini sembolik olarak ifade eden bir kavram olan "Kızıl Elma" irdeleniyor.
Tarih Söyleşileri'nin 43. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve konuğu İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turhan Kaçar, ‘’Attila ve Roma’’ konusu üzerine konuşuyor.
Tarih Söyleşileri'nin 42. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz, Dr. Ayna Askeroğlu Arslan ve Dr. Rüstem Mürseloğlu ile etkileri ve acıları hala devam eden 1944 Sürgünü'nü ve Ahıska Türklerini ele alıyor.
Tarih Söyleşileri'nin 41. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve konuğu Prof. Dr. Zeynep Tarım, Osmanlı'da tahta çıkışı, devlet ve saray törenlerini ve merasimleri konuşuyor.
Tarih Söyleşileri'nin 40. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz, İslam öncesi Türk tarihi üzerine yaptığı çalışmalarla tanınan tarihçi Prof. Dr. Ahmet Taşağıl ile Türk tarihinin başlangıcını ve İslamiyet öncesi Türk tarihini inceliyor.
Tarih Söyleşileri'nin 39. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz, konuğu Endonezya Büyükelçisi Prof. Dr. Mahmud Erol Kılıç ile Anadolu'da irfan ve hikmet geleneğini ve günümüze yansımalarını konuşuyor.
Tarih Söyleşileri'nin 38. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz, Doç Dr. Uğur Demir, Osmanlı tarihinin en önemli konularından biri olan Osmanlı'da hilafet meselesini irdeliyor.
Tarih Söyleşileri'nin 37. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz, Türk Müziği sanatçısı Özhan Eren ve Prof. Dr. Ali Satan ile Fahreddin Paşa ve Medine Müdafaası'nı konuşuyor.
Tarih Söyleşileri'nin 36. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve Prof. Dr. Ömer Soner Hunkan, Mâverâünnehir ve Doğu Türkistan’da hüküm süren Türk-İslâm hânedanı Karahanlılar'ın tarih sahnesindeki yeri ve önemini ele alıyor.
Tarih Söyleşileri'nin 35. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz, Prof. Dr. Feridun Emecen ile birlikte Osmanlı tarihini, üzerine yazılmış kaynakları ve Osmanlı'nın askeri tarihinde sefer lojistiği ve planlamalarını konuşuyor.
Tarih Söyleşileri'nin 34. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve gazeteci yazar Murat Bardakçı, yazarın son kitabı "Bir Devlet Operasyonu: 19 Mayıs" üzerinden yakın tarihimizi konuşuyor.
Tarih Söyleşileri'nin 33. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz'ın konuğu sanat tarihçisi ve yazar Prof. Dr. Nurhan Atasoy ile keyifli bir tarih sohbeti gerçekleştiriyor.
Tarih Söyleşileri'nin 32. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz, Ahmet Yesevi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cengiz Tomar ile tarihten günümüze Ortadoğu coğrafyasını ve tarihini ele alıyor.
Tarih Söyleşileri’nin 31. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz, konukları Eski Çağ Tarihçisi Prof. Dr. Mustafa Hamdi Sayar ve araştırmacı Dr. Sema Küçükalioğlu Özkılıç ile geçmişte yaşanan İstanbul depremlerini inceliyor.
Tarih Söyleşileri'nin 30. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz, yemek tarihçisi Priscilla Mary Işın ve Prof. Dr. Arif Bilgin ile birlikte yemek tarihini konuşuyor.
Tarih Söyleşileri'nin 29. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz, Prof. Dr. Ahmet Kavas'ı ağırlıyor ve Afrika tarihini, köleliğin, sömürgeleştirmenin tarihini ve Osmanlı Afrika'sını ele alıyor.
Tarih Söyleşileri'nin 28. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve konukları Dr. İbrahim Halil Üçer ve Dr. Taha Yasin Arslan ile Türk-İslam medeniyetlerinin bilim dünyasına katkılarını konuşuyor.
Tarih Söyleşileri'nin 27. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz, Prof. Dr. Mustafa Fayda, Prof. Dr. Mustafa Kara ve kasidehan Hafız Cemal Yılmaz, Muharrem ayı ve Kerbala Olayı'nı ele alıyor.
Tarih Söyleşileri'nin 26. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz, Prof. Dr. Mehmet Öz ve Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz türbesinden canlı yayınla Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Gazi'nin babası Ertuğrul Gazi'yi konuşuyor.
Tarih Söyleşileri'nin 25. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz, Prof. Dr. Erhan Afyoncu ve Prof. Dr. Fahri Temizyürek, ömrünü kültürümüzü ve tarihimizi yaşatmaya adayan Prof. Dr. A. Haluk Dursun'u anıyor.
Tarih Söyleşileri'nin 24. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz, Prof. Dr. Adnan Çevik ve Prof. Dr. Cihan Piyadeoğlu ile Türk tarihinin en önemli dönüm noktalarından olan Malazgirt Savaşı ve zaferini konuşuyor.
Tarih Söyleşileri'nin 23. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve konuğu Prof. Dr. Tahsin Görgün, Türk düşünce hayatının ana dönüm noktalarını, kronolojisini ve dönemlerini ele alıyor.
Tarih Söyleşileri'nin 22. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz, Prof. Dr. Mustafa İsmet Uzun ve Prof. Dr. Mustafa Sabri Küçükaşçı ile birlikte Kurban Bayramı'nın kültürümüzdeki ve tarihimizdeki yeri ve önemini inceliyor.
Tarih Söyleşileri'nin 21. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz, konukları Prof. Dr. İbrahim Şirin ve Dr. Zahit Atçıl ile seyahatnameler perspektifiyle Osmanlı dünyasını ele alıyor.
Tarih Söyleşileri'nin 20. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz, Prof. Dr. Necmettin Alkan ve Taha Niyazi Karaca 105. yıl dönümünde 1. Dünya Savaşı'nı ve casusların önemli bir rol oynadığı istihbarat yönünü konuşuyor.
Tarih Söyleşileri'nin 19. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz, Kıbrıs İlim Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Ata Atun ve Doç. Dr. Gültekin Yıldız ile "Kıbrıs Barış Harekatı"nı irdeliyor.
Tarih Söyleşileri'nin 18. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz, Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu ve Dr. Cengiz Sunay ile yakın tarihimizin önemli dönüm noktalarından 15 Temmuz darbe girişimini konuşuyor.
Tarih Söyleşileri'nin 17. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve Prof Dr. Cengiz Tomar, 13. yüzyıldan 16. yüzyıla kadar Mısır, Suriye ve Hicaz'da hüküm süren Memlükler'in tarih sahnesindeki önemini ele alıyor.
Tarih Söyleşileri'nin 16. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz, Fuat Sezgin Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mecit Çetinkaya ve Prof. Dr. Mehmet Cüneyt Kaya ile vefatının birinci yılında Prof. Dr. Fuat Sezgin'i anıyor.
Tarih Söyleşileri'nin 15. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve konuğu profesör, yazar ve araştırmacı İskender Pala, bayramın değeri, önemi ve tarihsel geçmişi konusunda sohbet ediyor.
Tarih Söyleşileri'nin 14. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz, Prof. Dr. Feridun Emecen ve Prof. Dr. Mehmet Akif Aydın ile birlikte 566. yılında İstanbul'un fethini konuşuyor.
Tarih Söyleşileri'nin 13. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve konuğu tarihçi yazar Prof. Dr. Azmi Özcan, yüzüncü yılında Milli Mücadele üzerine sohbet ediyor.
Tarih Söyleşileri'nin 12. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve konuğu Prof. Dr. Cezmi Eraslan ile birlikte II. Abdülhamid'in tahttan indirildikten sonra gönderildiği Selanik'teki sürgün yıllarını ele alıyor.
Tarih Söyleşileri'nin 11. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve Prof. Dr. Mehmet İpşirli, Osmanlı döneminde Ramazan hazırlıklarını, iftar ve sonrası faaliyetleri ve Ramazan kültürünü konuşuyor.
Tarih Söyleşileri'nin 10. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz, tıp tarihçisi Prof. Dr. Nil Sarı ile Osmanlı'da sağlık anlayışını, sağlık ve tıp eğitimi ve kurumları konusunu ele alıyor.
Tarih Söyleşileri'nin 9. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve konuğu Prof. Dr. Mustafa Budak, yakın tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olan Türkiye Millet Meclisi'nin açılışını konuşuyor.
Tarih Söyleşileri'nin 8. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve Prof. Dr. Hayati Develi, 17. yüzyılda yaşamış olan seyyah Evliya Çelebi'yi ve onun gördüklerini ve işittiklerini kaleme aldığı Seyahatname'yi irdeliyor.
Tarih Söyleşileri'nin 7. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve Prof. Dr. Abdülkadir Özcan, 53 gün sürüp 29 Mayıs 1453'te fetihle sonuçlanan İstanbul kuşatmasının detaylarını konuşuyor.
Tarih Söyleşileri'nin 6. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve konuğu Prof. Dr. Vahdettin Engin, Osmanlı'nın son dönem tarihindeki önemli olaylardan biri olan 31 Mart Vakası'nı ele alıyor.
Tarih Söyleşileri'nin 3. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve Prof. Dr. Fatih Andı, yakın tarihimize ışık tutmaya devam ediyor ve milli marşımız İstiklal Marşı'nı ve önemini konuşuyor.
Tarih Söyleşileri'nin 2. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve Prof. Dr. Mehmet Akif Aydın Osmanlı hukuk ve adalet sistemini ayrıntılı bir biçimde tarihsel örnek ve belgeler ışığında inceliyor.
Her hafta uzman isimlerle ilgi çekici tarihi konuların masaya yatırıldığı Tarih Söyleşileri'nin 1. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve Prof. Dr. Erhan Afyoncu kimlik inşasında tarihin etkileri ele alıyor.