Prof. Dr. Mehmet İpşirli ve Dr. Coşkun Yılmaz, Tarih Söyleşileri’nde bizi uzak ve yakın tarihlerde bir yolculuğa çıkarıyorlar. Türk ve dünya tarihinden ilgi çekici konular, günümüzle bağlantılı olaylar, insanlar, kurumlar iki tarihçinin prizmasından geçip tarih severlerle buluşuyor.
Tarih Söyleşileri'nin 180. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve Prof. Dr. Mehmet İpşirli, 20. yüzyıl entelektüel hayatını, siyasi ve toplumsal gelişmeler ışığında değerlendiriyor.
Tarih Söyleşileri'nin 179. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve Prof. Dr. Mehmet İpşirli, Malazgirt kazıları ve "savaş alanı arkeolojisi" kavramını konuşuyor.
Tarih Söyleşileri'nin 178. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve Prof. Dr. Mehmet İpşirli, Türkler tarafından Anadolu’da inşa edilen ilk medrese olan Yağıbasan'ı konuşuyor.
Tarih Söyleşileri'nin 177. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve Prof. Dr. Mehmet İpşirli, konukları Hasan Erdem ve Ali Açıkel ile Tokat'ın tarihini konuşuyor.
Tarih Söyleşileri'nin 176. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve Prof. Dr. Mehmet İpşirli, Prof. Dr. Selma Yel ve Prof. Dr. Hakan Uzun ile cumhuriyetin ilanını konuşuyor.
Tarih Söyleşileri'nin 175. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve Prof. Dr. Mehmet İpşirli, Anadolu Beylikleri'ni ve Aydınoğulları Beyliği'ni konuşuyor.
Tarih Söyleşileri'nin 174. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve Prof. Dr. Mehmet İpşirli, Prof. Dr. Tahsin Görgün ile nizam-ı alem kavramı ele alınıyor.
Tarih Söyleşileri'nin 173. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve Prof. Dr. Mehmet İpşirli, Prof. Dr. Cezmi Eraslan ile 100. yılında Mudanya mütakeresi konuşuyor.
Tarih Söyleşileri'nin 172. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve Prof. Dr. Mehmet İpşirli, kuş evlerini konuşuyor.
Tarih Söyleşileri'nin 171. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve Prof. Dr. Mehmet İpşirli, 19. yüzyıldaki entelektüel hayatı ele alıyor.
Tarih Söyleşileri'nin 170. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve Prof. Dr. Mehmet İpşirli, Osmanlı'daki sadrazamlık kurumunun yapısını konuşuyor.
Tarih Söyleşileri'nin 169. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve Prof. Dr. Mehmet İpşirli, 18. yüzyıl entelektüel hayatını ele alıyor.
Tarih Söyleşileri'nin 168. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve Prof. Dr. Mehmet İpşirli, Ahlat ve Selçuklu Meydan Mezarlığı'nı konuşuyor.
Tarih Söyleşileri'nin 167. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve Prof. Dr. Mehmet İpşirli, Prof. Dr. Mustafa Budak ile "30 Ağustos Zaferi"ni konuşuyor.
Tarih Söyleşileri'nin 166. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve Prof. Dr. Mehmet İpşirli, 951. yıl dönümünde Malazgirt Zaferi'ni konuşuyor.
Tarih Söyleşileri'nin 165. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve Prof. Dr. Mehmet İpşirli, Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak ile Doğu Akdeniz tarihini konuşuyor.
Tarih Söyleşileri'nin 164. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve Prof. Dr. Mehmet İpşirli, 17. yüzyıl entelektüel hayatını, siyasi ve toplumsal gelişmeler ışığında değerlendiriyor.
Tarih Söyleşileri'nin 163. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve Prof. Dr. Mehmet İpşirli, tarihimizin önemli entelektüellerinden biri olan İbnülemin Mahmut Kemal İnal’ı konuşuyor.
Tarih Söyleşileri'nin 162. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve Prof. Dr. Mehmet İpşirli, Doç. Dr. İsmail Altınöz ile Dulkadiroğlu Beyliği’ni konuşuyor.
Tarih Söyleşileri'nin 161. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve Prof. Dr. Mehmet İpşirli, 16. yüzyıl entelektüel hayatını, siyasi ve toplumsal gelişmeler ışığında değerlendiriyor.
Tarih Söyleşileri'nin 160. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve Prof. Dr. Mehmet İpşirli, Ayasofya Camii'nin yeniden ibadete açılışını, tarihsel ve güncel perspektiften ele alıyor.
Tarih Söyleşileri'nin 159. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve Prof. Dr. Mehmet İpşirli, Sedat Bornovalı ve H. Fehmi Yılmaz ile Ayasofya’nın kültürel mirasını konuşuyor.
Tarih Söyleşileri'nin 158. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve Prof. Dr. Mehmet İpşirli, hat tarihçisi Prof. Uğur Derman ile Hattat Sami Efendi’yi konuşuyor.
Tarih Söyleşileri'nin 157. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve Prof. Dr. Mehmet İpşirli, 15. yüzyıl entelektüel hayatını, siyasi ve toplumsal gelişmeler ışığında ele alıyor.
Tarih Söyleşileri'nin 156. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve Prof. Dr. Mehmet İpşirli, Prof. Dr. Suraiya Faroqhi ile Osmanlı'da gündelik yaşantıyı ve toplumsal düzeni konuşuyor.
Tarih Söyleşileri'nin 155. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve Prof. Dr. Mehmet İpşirli, 14. yüzyıl entelektüel hayatını, toplumsal ve siyasi gelişmeler ışığında değerlendiriyor.
Tarih Söyleşileri'nin 154. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve Prof. Dr. Mehmet İpşirli, Prof. Dr. Mehmet Akif Aydın ile Ahmet Cevdet Paşa’yı konuşuyor.
Tarih Söyleşileri'nin 153. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve Prof. Dr. Mehmet İpşirli, Prof. Dr. Vahdettin Engin ile Sultan Abdülaziz’in tahttan indirilişi ve vefatını ele alıyor.
Tarih Söyleşileri'nin 152. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve Prof. Dr. Mehmet İpşirli, İstanbul'un fethinin bilinmeyen detaylarını ve Fatih Sultan Mehmet'in yaşantısını konuşuyor.
Tarih Söyleşileri'nin 151. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve Prof. Dr. Mehmet İpşirli, Genç Osman'ın katline giden süreci ve dönemi ele alıyor.
Tarih Söyleşileri'nin 150. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve Prof. Dr. Mehmet İpşirli, Prof. Dr. İsmail Kara ile şerh ve haşiye geleneğini konuşuyor.
Tarih Söyleşileri'nin 149. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve Prof. Dr. Mehmet İpşirli, vakıfların toplumsal, siyasal ve hukuksal etkilerini ele alıyor.
Tarih Söyleşileri'nin 148. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve Prof. Dr. Mehmet İpşirli, Prof. Dr. Ahmet Taşağıl ile Türklerin İslam’ı kabul etme sürecini konuşuyor.
Tarih Söyleşileri'nin 147. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve Prof. Dr. Mehmet İpşirli, Prof. Dr. Mustafa Küçükaşcı ile Emevi Devleti’nin tarihini konuşuyor.
Tarih Söyleşileri'nin 146. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve Prof. Dr. Mehmet İpşirli, tarihte "çocuk" konusunu ele alıyor.
Tarih Söyleşileri'nin 145. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve Prof. Dr. Mehmet İpşirli, Prof. Dr. Arif Bilgin ile geçmişteki yeme ve içme geleneğini konuşuyor.
Tarih Söyleşileri'nin 144. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve Prof. Dr. Mehmet İpşirli, geçmişten günümüze "Ramazan" ayı kültürünü konuşuyor.
Tarih Söyleşileri'nin 143. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve Prof. Dr. Mehmet İpşirli, kütüphanelerin tarihini ele alıyor.
Tarih Söyleşileri'nin 142. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve Prof. Dr. Mehmet İpşirli, Prof. Dr. Turhan Kaçar ile Roma tarihinin toplumsal ve siyasi yönlerini konuşuyor.
Tarih Söyleşileri'nin 141. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve Prof. Dr. Mehmet İpşirli, Prof. Dr. Ali Satan ile Çanakkale Savaşı'nın tarihini konuşuyor.
Tarih Söyleşileri'nin 140. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve Prof. Dr. Mehmet İpşirli, misyonerlik olgusunun tarihteki yansımalarını konuşuyor.
Tarih Söyleşileri'nin 139. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve Prof. Dr. Mehmet İpşirli, kadınların toplumsal tarihteki yerini konuşuyor.
Tarih Söyleşileri'nin 138. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve Prof. Dr. Mehmet İpşirli, külliyelerin tarihteki toplumsal işlevleri ve rollerini konuşmaya devam ediyor.
Tarih Söyleşileri'nin 137. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve Prof. Dr. Mehmet İpşirli, kültür ve şehir tarihimizde külliyelerin önemini ele alıyor.
Tarih Söyleşileri'nin 136. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve Prof. Dr. Mehmet İpşirli, oryantalizmin tarihi serüvenini ve önemli oryantalistlerin üstlendiği rolleri konuşuyor.
Tarih Söyleşileri'nin 135. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve Prof. Dr. Mehmet İpşirli, Prof. Dr. Tufan Buzpınar ile II. Abdülhamid döneminin kırılma noktalarını konuşuyor.
Tarih Söyleşileri'nin 134. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve Prof. Dr. Mehmet İpşirli, istihbarat tarihini ele alıyor.
Tarih Söyleşileri'nin 133. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve Prof. Dr. Mehmet İpşirli, Osmanlı Devleti valide sultanlarının toplumdaki ve siyasetteki rollerini konuşuyor.
Tarih Söyleşileri'nin 132. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve Prof. Dr. Mehmet İpşirli, Prof. Dr. Abdülkadir Özcan ile tarihçiliğimizin tarihini konuşuyor.
Tarih Söyleşileri'nin 131. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve Prof. Dr. Mehmet İpşirli, imzanın tarihini ve Mimar Sinan'ın imzasını ele alıyor.
Tarih Söyleşileri'nin 130. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve Prof. Dr. Mehmet İpşirli, Türk-İslam tarihinin temel idari kurumu olan "Divan-ı Hümayun"u konuşuyor.
Tarih Söyleşileri'nin 129. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve Prof. Dr. Mehmet İpşirli, Balkanlar'ın tarihindeki en önemli unsurlardan olan göç ve iskân konusunu ele alıyor.
Tarih Söyleşileri'nin 128. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve Prof. Dr. Mehmet İpşirli, padişah kızlarının yaşantıları ve saraydaki rollerini konuşuyor.
Tarih Söyleşileri'nin 127. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve Prof. Dr. Mehmet İpşirli, Türk tarihinde önemli bir yeri olan "şehzadelik" geleneğini ele alıyor.
Tarih Söyleşileri'nin 126. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve Prof. Dr. Mehmet İpşirli, Prof. Dr. Mustafa Fayda ile dört halife dönemi ve yansımalarını konuşuyor.
Tarih Söyleşileri'nin 125. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve Prof. Dr. Mehmet İpşirli, hanedanların Türk ve İslam tarihi üzerindeki etkilerini ele alıyor.
Tarih Söyleşileri'nin 124. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve Prof. Dr. Mehmet İpşirli, kapsamlı bir şekilde "eğitim" konusunu ele alıyor.
Tarih Söyleşileri'nin 123. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve Prof. Dr. Mehmet İpşirli, eğitim geleneği ve medreseler üzerine konuşuyor.
Tarih Söyleşileri'nin 122. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve Prof. Dr. Mehmet İpşirli, Doç. Dr. Kenan Yıldız ile İstanbul yangınlarını konuşuyor.
Tarih Söyleşileri'nin 121. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve Prof. Dr. Mehmet İpşirli, tarihten günümüze insan hayatında hayvanın yerini ele alıyor.
Tarih Söyleşileri'nin 120. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve Prof. Dr. Mehmet İpşirli, Türk bilim insanı Kâtip Çelebi’yi konuşuyor.
Tarih Söyleşileri'nin 119. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve Prof. Dr. Mehmet İpşirli, tarihte "fetva" ve "fetva kurumu"nu ele alıyor.
Tarih Söyleşileri'nin 118. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve Prof. Dr. Mehmet İpşirli, Prof. Dr. Gülfettin Çelik ile Osmanlı ve günümüzde göç ve iskânların sosyolojik sonuçlarını tartışıyor.
Tarih Söyleşileri'nin 117. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve Prof. Dr. Mehmet İpşirli, Osmanlı'nın uluslararası ilişkileri çerçevesinde "elçilik tarihi"ni konuşuyor.
Tarih Söyleşileri'nin 116. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve Prof. Dr. Mehmet İpşirli, diplomasi tarihi ve eski dönemdeki uluslararası ilişkileri ele alıyor.
Tarih Söyleşileri'nin 115. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve Prof. Dr. Mehmet İpşirli, Osmanlı alimi, hukukçu ve devlet adamı Ebussuud Efendi'yi konuşuyor.
Tarih Söyleşileri'nin 114. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve Prof. Dr. Mehmet İpşirli, Osmanlı siyaset düşüncesinin kavramlarını ve beslendiği kaynakları ele alıyor.
Tarih Söyleşileri'nin 113. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve Prof. Dr. Mehmet İpşirli, Prof. Dr. Bilal Kemikli ile Yunus Emre ve Hacı Bektaş-ı Veli'yi konuşuyor.
Tarih Söyleşileri'nin 112. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve Prof. Dr. Mehmet İpşirli, devlet-toplum ilişkisini inceliyor.
Tarih Söyleşileri'nin 111. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve Prof. Dr. Mehmet İpşirli, Sultan III. Selim'in hayatını ve dönemin önemli olaylarını ele alıyor.
Tarih Söyleşileri'nin 110. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve Prof. Dr. Mehmet İpşirli, Prof. Dr. Mustafa S. Küçükaşcı ile “kurban” ve “hac” ibadetlerinin tarihini konuşuyor.
Tarih Söyleşileri'nin 109. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve Prof. Dr. Mehmet İpşirli, Osmanlı Devleti'nde Surre-i Hümayun geleneğini ele alıyor.
Tarih Söyleşileri'nin 108. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve Prof. Dr. Mehmet İpşirli, Prof. Dr. Bekir Karlığa ile düşünce tarihinde Doğu-Batı etkileşimi üzerine konuşuyor.
Tarih Söyleşileri'nin 107. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve Prof. Dr. Mehmet İpşirli, Osmanlı tarihinde bir dönüm noktası olarak değerlendirilen Sultan III. Murad'ı ele alıyor.
Tarih Söyleşileri'nin 106. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve Prof. Dr. Mehmet İpşirli, Prof. Dr. İhsan Fazlıoğlu ile Türk düşünce ve bilim tarihini konuşuyor.
Tarih Söyleşileri'nin 105. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve Prof. Dr. Mehmet İpşirli, Yeniçeri Ocağı'nın kaldırılması ve tarihe etkilerini ele alıyor.
Tarih Söyleşileri'nin 104. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve Prof. Dr. Mehmet İpşirli, tarihte iz bırakmış "siyasetnameler"i konuşuyor.
Tarih Söyleşileri'nin 103. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz, Prof. Dr. Mehmet İpşirli ve Prof. Dr. Feridun Emecen, Osmanlı'nın kuruluşunu konuşuyor.
Tarih Söyleşileri'nin 102. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve Prof. Dr. Mehmet İpşirli, İstanbul'un Fethi'ni ele alıyor.
Tarih Söyleşileri'nin 101. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve Prof. Dr. Mehmet İpşirli, Kudüs tarihini konuşuyor.
Tarih Söyleşileri'nin 100. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve Prof. Dr. Mehmet İpşirli, “eski bayramlar”ı ele alıyor.
Tarih Söyleşileri'nin 99. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve Prof. Dr. Mehmet İpşirli, Prof. Dr. Bilal Kemikli ile "Mevlid" ve Süleyman Çelebi'yi konuşuyor.
Tarih Söyleşileri'nin 98. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve Prof. Dr. Mehmet İpşirli, Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı ile tefsir tarihini ele alıyor.
Tarih Söyleşileri'nin 97. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve Prof. Dr. Mehmet İpşirli, Mehmet Emin Maşalı ile kıraat tarihini konuşuyor.
Tarih Söyleşileri'nin 96. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve Prof. Dr. Mehmet İpşirli, Dr. Tayyar Altıkulaç ile Kur'an-ı Kerim'in tarihini ele alıyor.
Tarih Söyleşileri'nin 95. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve Prof. Dr. Mehmet İpşirli, “eski ramazanlar”ı konuşuyor.
Tarih Söyleşileri'nin 94. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve Prof. Dr. Mehmet İpşirli, Prof. Dr. Mehmet Akif Aydın ile Türk hukuk tarihini ele alıyor.
Tarih Söyleşileri'nin 93. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve Prof. Dr. Mehmet İpşirli, “enderun” örneği üzerinden eğitim tarihini konuşuyor.
Tarih Söyleşileri'nin 92. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve Prof. Dr. Mehmet İpşirli, Prof. Dr. Azmi Özcan ile Hindistan ve Babürlerin tarihini ele alıyor.
Tarih Söyleşileri'nin 91. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve Prof. Dr. Mehmet İpşirli, Yıldırım Beyazıt'ın hayatını konuşuyor.
Tarih Söyleşileri'nin 90. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve Prof. Dr. Mehmet İpşirli, ilim ve ulema konularını ele alıyor.
Tarih Söyleşileri'nin 89. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve konuğu Doç. Dr. Yunus Uğur, Osmanlı'da şehircilik konusunu konuşuyor.
Tarih Söyleşileri'nin 88. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz, İbrahim Müteferrika ve Osmanlı döneminde matbaanın tarihini ele alıyor.
Tarih Söyleşileri'nin 87. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve Prof. Dr. Mehmet İpşirli, II. Murat'ın hayatını inceliyor.
Tarih Söyleşileri'nin 86. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve Prof. Dr. Mehmet İpşirli, Prof. Dr. Tufan Buzpınar ile "Hıristiyan Siyonizmi"ni ele alıyor.
Tarih Söyleşileri'nin 85. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve Prof. Dr. Mehmet İpşirli, Prof. Dr. İdris Bostan ile korsanlık tarihini konuşuyor.
Tarih Söyleşileri'nin 84. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve Prof. Dr. Mehmet İpşirli, bürokrasi tarihini ele alıyor.
Tarih Söyleşileri'nin 83. bölümünde Prof. Dr. Mehmet İpşirli ve Dr. Coşkun Yılmaz, Prof. Dr. Erhan Afyoncu ile “dönmelik” konusunu ele alıyor.
Tarih Söyleşileri'nin 82. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve Prof. Dr. Mehmet İpşirli, Cihan Piyadeoğlu, Sultan Melikşah devrini inceliyor.
Tarih Söyleşileri'nin 81. bölümünde Prof. Dr. Mehmet İpşirli ve Dr. Coşkun Yılmaz, "harem" konusunu ele alıyor.
Tarih Söyleşileri'nin 80. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve Prof. Dr. Mehmet İpşirli, Uğur Derman ile Şeyh Hamdullah'ı konuşuyor.
Tarih Söyleşileri'nin 79. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve Prof. Dr. Mehmet İpşirli, Yavuz Sultan Selim'i konuşuyor.
Tarih Söyleşileri'nin 78. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve Prof. Dr. Mehmet İpşirli, Ayasofya'nın tarihini ele alıyor.
Tarih Söyleşileri'nin 73. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve konuğu Prof. Dr. Aydın Usta, Türklerin Müslüman olma sürecini konuşuyor.
Tarih Söyleşileri'nin 71. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve konukları Orhan Ayhan, Şükrü Ersoy ve Vahdettin Engin, futbolun tarihini konuşuyor.
Tarih Söyleşileri'nin 70. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve konuğu Prof. Dr. Tahsin Özcan, vakıfların tarihini ele alıyor.
Tarih Söyleşileri'nin 69. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz, Prof. Dr. Nuri Tınaz ve araştırmacı Ahmedei Cheikgurei ile köleliğin tarihini inceliyor.
Tarih Söyleşileri'nin 68. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve konukları koleksiyoner Haluk Perk ile yazar Mesut Meyveci, berberliğin tarihini ele alıyor.
Tarih Söyleşileri'nin 67. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz, araştırmacı Vedat Başaran ve akademisyen Göknur Akçadağ ile kahvenin tarihini konuşuyor.
Tarih Söyleşileri'nin 66. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve konukları Ahmet Şahin, Özer Özel ve Mustafa Küçükaşçı, Ramazan geleneklerimizi ele alıyor.
Tarih Söyleşileri'nin 65. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve konukları Doç. Dr. Hasip Saygılı ile Dr. Zekeriya Türkmen, 19 Mayıs ve İstiklal Harbi'ni konuşuyor.
Tarih Söyleşileri'nin 64. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz, Prof. Dr. Mehmet Ölmez ve Prof. Dr. Hayati Develi ile Türkçenin tarihini inceliyor.
Tarih Söyleşileri'nin 63. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve konukları Prof. Dr. Fatma Ürekli ile Dr. Recep Çelik, tarihte uluslararası yardımları ele alıyor.
Tarih Söyleşileri'nin 62. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve konuğu Ekrem Demirli, İbn Arabi üzerine konuşuyor.
Tarih Söyleşileri'nin 61. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz, Prof. Dr. Ali Satan ve Prof. Dr. Abdurrahman Eren ile Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'nin tarihini konuşuyor.
Tarih Söyleşileri'nin 60. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve konukları yazar Erol Erdoğan ve Prof. Dr. Abdulkadir Emeksiz, çocuk oyunları tarihi konusunu ele alıyor.
Tarih Söyleşileri'nin 59. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve konukları Dr. Altan Armutak ve Doç. Dr. Mehmet Samsakçı ile kedilerin tarihi serüveni ve kültür, sanat ve sosyal hayatımızdaki yerini irdeliyor.
Tarih Söyleşileri'nin 58. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz, tıp tarihçisi Rana Babaç Çelebi ve araştırmacı yazar Mehmet Mazak ile temizliğin, sabunun ve kolonyanın tarihini konuşuyor.
Tarih Söyleşileri'nin 57. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz, Prof. Dr. Gülay Öğün Bezer ile Hristiyan dünyanın kendisi için tehdit olarak saydığı komşularına yönelik gerçekleştirdiği Haçlı Seferleri'ni ele alıyor.
Tarih Söyleşileri'nin 56. bölümünde, Dr. Coşkun Yılmaz ve konuğu George Mason Üniversitesi Öğretim Üyesi Hüseyin Yılmaz ile Osmanlı'da siyaset düşüncesini, kanun geleneğini ve Tanzimat öncesi anayasal hareketleri konuşuyor.
Tarih Söyleşileri'nin 55. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz, Prof. Dr. Erol Parlak, Prof. Dr. Mustafa Çolak ve Muzaffer Albayrak ile Çanakkale Zaferi'nin 105. yıl dönümü özel yayınında "18 Mart"ın önemini konuşuyor.
Tarih Söyleşileri'nin 54. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz, Prof. Dr. Ayten Altıntaş ile tarihin en eski zamanlarından bu yana "gül"ün yeri ve önemini ele alıyor.
Tarih Söyleşileri'nin 53. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz, Öğretim Üyesi Başak Kuzakçı ve Prof. Dr. Arzu Terzi ile tarihimizde kadını, kadının konumunu ve kadın haklarını irdeliyor.
Tarih Söyleşileri'nin 52. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz, Prof. Dr. Nuran Yıldırım ile dünya tarihinde büyük salgınları ve bu salgınların sonuçlarını masaya yatırıyor.
Tarih Söyleşileri'nin 51. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz, 18. yıl dönümü vesilesiyle Hocalı Katliamı'nı BÜTOV Azerbaycan Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Agil Samedbeyli ve Prof. Dr. Ebulfez Süleymanlı ile konuşuyor
Tarih Söyleşileri'nin 50. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz, Endonezya Büyükelçisi Prof. Dr. Mahmud Erol Kılıç ile birlikte Endonezya tarihini ele alıyor.
Tarih Söyleşileri'nin 49. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz, Prof. Dr. Muhittin Şimşek ve Doç. Dr. Kürşad Karacagil ile birlikte Türk havacılık tarihi, ilk uçaklarımız ve uçak sanayimizin tarihsel gelişimini konuşuyor.
Tarih Söyleşileri'nin 48. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve arkeoloji ve eski çağ tarihleri konusunda uzman olan Prof. Dr. Oğuz Tekin, paranın tarihi önemini ve yerini ele alıyor.
Tarih Söyleşileri'nin 47. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz emekli Danıştay üyesi ve deniz hukukçusu Ali Kurumahmut ile Ege adalarını ve Ege adalarının işgalini mercek altına alıyor.
Tarih Söyleşileri'nin 46. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz, Prof. Dr. Cemalettin Şahin ile tarihimizde göçleri, göçü oluşturan sebepleri ve göçlerde yaşananları konuşuyor.
Tarih Söyleşileri'nin 45. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve konuğu Prof. Dr. Zekeriya Kurşun ile üç yüzü aşkın yıl Osmanlı hakimiyetinde olan Libya'nın tarih sahnesindeki rolü ve Libya'nın kaybını ele alıyor.
Tarih Söyleşileri'nin 44. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz, Prof. Dr. Tufan Gündüz ile eski çağlardan beri Türk cihan hâkimiyeti idealini sembolik olarak ifade eden bir kavram olan "Kızıl Elma" irdeleniyor.
Tarih Söyleşileri'nin 43. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve konuğu İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turhan Kaçar, ‘’Attila ve Roma’’ konusu üzerine konuşuyor.
Tarih Söyleşileri'nin 42. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz, Dr. Ayna Askeroğlu Arslan ve Dr. Rüstem Mürseloğlu ile etkileri ve acıları hala devam eden 1944 Sürgünü'nü ve Ahıska Türklerini ele alıyor.
Tarih Söyleşileri'nin 41. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve konuğu Prof. Dr. Zeynep Tarım, Osmanlı'da tahta çıkışı, devlet ve saray törenlerini ve merasimleri konuşuyor.
Tarih Söyleşileri'nin 40. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz, İslam öncesi Türk tarihi üzerine yaptığı çalışmalarla tanınan tarihçi Prof. Dr. Ahmet Taşağıl ile Türk tarihinin başlangıcını ve İslamiyet öncesi Türk tarihini inceliyor.
Tarih Söyleşileri'nin 39. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz, konuğu Endonezya Büyükelçisi Prof. Dr. Mahmud Erol Kılıç ile Anadolu'da irfan ve hikmet geleneğini ve günümüze yansımalarını konuşuyor.
Tarih Söyleşileri'nin 38. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz, Doç Dr. Uğur Demir, Osmanlı tarihinin en önemli konularından biri olan Osmanlı'da hilafet meselesini irdeliyor.
Tarih Söyleşileri'nin 37. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz, Türk Müziği sanatçısı Özhan Eren ve Prof. Dr. Ali Satan ile Fahreddin Paşa ve Medine Müdafaası'nı konuşuyor.
Tarih Söyleşileri'nin 36. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve Prof. Dr. Ömer Soner Hunkan, Mâverâünnehir ve Doğu Türkistan’da hüküm süren Türk-İslâm hânedanı Karahanlılar'ın tarih sahnesindeki yeri ve önemini ele alıyor.
Tarih Söyleşileri'nin 35. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz, Prof. Dr. Feridun Emecen ile birlikte Osmanlı tarihini, üzerine yazılmış kaynakları ve Osmanlı'nın askeri tarihinde sefer lojistiği ve planlamalarını konuşuyor.
Tarih Söyleşileri'nin 34. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve gazeteci yazar Murat Bardakçı, yazarın son kitabı "Bir Devlet Operasyonu: 19 Mayıs" üzerinden yakın tarihimizi konuşuyor.
Tarih Söyleşileri'nin 33. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz'ın konuğu sanat tarihçisi ve yazar Prof. Dr. Nurhan Atasoy ile keyifli bir tarih sohbeti gerçekleştiriyor.
Tarih Söyleşileri'nin 32. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz, Ahmet Yesevi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cengiz Tomar ile tarihten günümüze Ortadoğu coğrafyasını ve tarihini ele alıyor.
Tarih Söyleşileri’nin 31. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz, konukları Eski Çağ Tarihçisi Prof. Dr. Mustafa Hamdi Sayar ve araştırmacı Dr. Sema Küçükalioğlu Özkılıç ile geçmişte yaşanan İstanbul depremlerini inceliyor.
Tarih Söyleşileri'nin 30. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz, yemek tarihçisi Priscilla Mary Işın ve Prof. Dr. Arif Bilgin ile birlikte yemek tarihini konuşuyor.
Tarih Söyleşileri'nin 29. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz, Prof. Dr. Ahmet Kavas'ı ağırlıyor ve Afrika tarihini, köleliğin, sömürgeleştirmenin tarihini ve Osmanlı Afrika'sını ele alıyor.
Tarih Söyleşileri'nin 28. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve konukları Dr. İbrahim Halil Üçer ve Dr. Taha Yasin Arslan ile Türk-İslam medeniyetlerinin bilim dünyasına katkılarını konuşuyor.
Tarih Söyleşileri'nin 27. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz, Prof. Dr. Mustafa Fayda, Prof. Dr. Mustafa Kara ve kasidehan Hafız Cemal Yılmaz, Muharrem ayı ve Kerbala Olayı'nı ele alıyor.
Tarih Söyleşileri'nin 26. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz, Prof. Dr. Mehmet Öz ve Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz türbesinden canlı yayınla Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Gazi'nin babası Ertuğrul Gazi'yi konuşuyor.
Tarih Söyleşileri'nin 25. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz, Prof. Dr. Erhan Afyoncu ve Prof. Dr. Fahri Temizyürek, ömrünü kültürümüzü ve tarihimizi yaşatmaya adayan Prof. Dr. A. Haluk Dursun'u anıyor.
Tarih Söyleşileri'nin 24. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz, Prof. Dr. Adnan Çevik ve Prof. Dr. Cihan Piyadeoğlu ile Türk tarihinin en önemli dönüm noktalarından olan Malazgirt Savaşı ve zaferini konuşuyor.
Tarih Söyleşileri'nin 23. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve konuğu Prof. Dr. Tahsin Görgün, Türk düşünce hayatının ana dönüm noktalarını, kronolojisini ve dönemlerini ele alıyor.
Tarih Söyleşileri'nin 22. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz, Prof. Dr. Mustafa İsmet Uzun ve Prof. Dr. Mustafa Sabri Küçükaşçı ile birlikte Kurban Bayramı'nın kültürümüzdeki ve tarihimizdeki yeri ve önemini inceliyor.
Tarih Söyleşileri'nin 21. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz, konukları Prof. Dr. İbrahim Şirin ve Dr. Zahit Atçıl ile seyahatnameler perspektifiyle Osmanlı dünyasını ele alıyor.
Tarih Söyleşileri'nin 20. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz, Prof. Dr. Necmettin Alkan ve Taha Niyazi Karaca 105. yıl dönümünde 1. Dünya Savaşı'nı ve casusların önemli bir rol oynadığı istihbarat yönünü konuşuyor.
Tarih Söyleşileri'nin 19. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz, Kıbrıs İlim Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Ata Atun ve Doç. Dr. Gültekin Yıldız ile "Kıbrıs Barış Harekatı"nı irdeliyor.
Tarih Söyleşileri'nin 18. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz, Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu ve Dr. Cengiz Sunay ile yakın tarihimizin önemli dönüm noktalarından 15 Temmuz darbe girişimini konuşuyor.
Tarih Söyleşileri'nin 17. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve Prof Dr. Cengiz Tomar, 13. yüzyıldan 16. yüzyıla kadar Mısır, Suriye ve Hicaz'da hüküm süren Memlükler'in tarih sahnesindeki önemini ele alıyor.
Tarih Söyleşileri'nin 15. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve konuğu profesör, yazar ve araştırmacı İskender Pala, bayramın değeri, önemi ve tarihsel geçmişi konusunda sohbet ediyor.
Tarih Söyleşileri'nin 14. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz, Prof. Dr. Feridun Emecen ve Prof. Dr. Mehmet Akif Aydın ile birlikte 566. yılında İstanbul'un fethini konuşuyor.
Tarih Söyleşileri'nin 13. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve konuğu tarihçi yazar Prof. Dr. Azmi Özcan, yüzüncü yılında Milli Mücadele üzerine sohbet ediyor.
Tarih Söyleşileri'nin 12. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve konuğu Prof. Dr. Cezmi Eraslan ile birlikte II. Abdülhamid'in tahttan indirildikten sonra gönderildiği Selanik'teki sürgün yıllarını ele alıyor.
Tarih Söyleşileri'nin 11. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve Prof. Dr. Mehmet İpşirli, Osmanlı döneminde Ramazan hazırlıklarını, iftar ve sonrası faaliyetleri ve Ramazan kültürünü konuşuyor.
Tarih Söyleşileri'nin 10. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz, tıp tarihçisi Prof. Dr. Nil Sarı ile Osmanlı'da sağlık anlayışını, sağlık ve tıp eğitimi ve kurumları konusunu ele alıyor.
Tarih Söyleşileri'nin 9. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve konuğu Prof. Dr. Mustafa Budak, yakın tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olan Türkiye Millet Meclisi'nin açılışını konuşuyor.
Tarih Söyleşileri'nin 8. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve Prof. Dr. Hayati Develi, 17. yüzyılda yaşamış olan seyyah Evliya Çelebi'yi ve onun gördüklerini ve işittiklerini kaleme aldığı Seyahatname'yi irdeliyor.
Tarih Söyleşileri'nin 7. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve Prof. Dr. Abdülkadir Özcan, 53 gün sürüp 29 Mayıs 1453'te fetihle sonuçlanan İstanbul kuşatmasının detaylarını konuşuyor.
Tarih Söyleşileri'nin 6. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve konuğu Prof. Dr. Vahdettin Engin, Osmanlı'nın son dönem tarihindeki önemli olaylardan biri olan 31 Mart Vakası'nı ele alıyor.
Tarih Söyleşileri'nin 3. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve Prof. Dr. Fatih Andı, yakın tarihimize ışık tutmaya devam ediyor ve milli marşımız İstiklal Marşı'nı ve önemini konuşuyor.
Tarih Söyleşileri'nin 2. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve Prof. Dr. Mehmet Akif Aydın Osmanlı hukuk ve adalet sistemini ayrıntılı bir biçimde tarihsel örnek ve belgeler ışığında inceliyor.
Her hafta uzman isimlerle ilgi çekici tarihi konuların masaya yatırıldığı Tarih Söyleşileri'nin 1. bölümünde Dr. Coşkun Yılmaz ve Prof. Dr. Erhan Afyoncu kimlik inşasında tarihin etkileri ele alıyor.