Bu programda, doğduğu günden itibaren yaşadığı mahalleyi ya da semti terk etmeyen, yaşadığı yerin bütün değişimlerine şahit olan insanların hikâyeleri yer alıyor. Bir Zamanlar’da her bölümde farklı bir semti ve farklı bir insanı göreceğiz.

Bir Zamanlar

Bir Zamanların 26. bölümünde semtin eski sakinlerinden Ali Kamil Kadakal'dan Beykoz'a bağlı semtlerden Anadolu Kavağı'nın tarihini ve eski mahalle kültürünü dinliyoruz.

Bir Zamanlar'ın 25. bölümünde Kadıköy'e bağlı bir semt olan Şaşkınbakkal'ın yakın geçmişini ve semtin eski insanlarını Lokman Kuroğlu'ndan dinliyoruz.

Bir Zamanlar'ın 24. bölümünde doğduğu günden beri semtin sakinlerinden olan Muhsin Vedat Girit'ten Rumeli Feneri'nin eski zamanlardaki halini ve insanlarını dinliyoruz.

Bir Zamanlar'ın 23. bölümünde doğduğu günden itibaren 64 yıldır Nişantaşı'nda ikamet eden Yonca Efetürk'ten meşhur semtin tarihini ve mahalle kültürünü dinliyoruz.

Bir Zamanlar'ın 22. bölümünde Kadıköy'e bağlı güzide semtlerden biri olan Yeldeğirmeni'nin yakın geçmişini birkaç kuşaktır semtin sakinlerinden olan bir ailenin ferdi Harun Niyego'dan dinliyoruz.

Bir Zamanlar'ın 21. bölümünde Göksu ve Yeşilçay derelerinin arasındaki sahil kasabası Ağva'nın tarihini ve mahalle kültürünü semtin eski sakinlerinden Tacettin Aytaç'tan dinliyoruz.

Bir Zamanlar'ın 20. bölümünde Üsküdar'ın sahil semtlerinden Çengelköy'ün tarihini ve mahalle kültürünü 70'li yıllardan bu yana semtin sakinlerinden olan Fikret Morgül'den dinliyoruz.

Bir Zamanlar'ın 19. bölümünde Fatih'in Balat semtinin tarihini, kültürünü ve eski zamanlarının insanlarını semtin eski sakinlerinden Erdaş Yılmaz'da dinliyoruz.

Bir Zamanlar'ın 18. bölümünde 1946 yılında Şile'nin Balibey mahallesinde dünyaya gelen ve doğduğu günden beri ilçenin sakinlerinden olan Atılay Erge'den Şile'nin tarihini ve kültürünü dinliyoruz.

Bir Zamanlar'ın 17. bölümünde Ramazan Apaydın'dan Fatih'in tarihi ve kültürel zenginliklerde dolu semti Sultanahmet'in ve suriçinin geçmiş zamanlarını ve mahalle kültürünü dinliyoruz.

Bir Zamanlar'ın 16. bölümünde Fatih ilçesinin bir semti olan Kumkapı'nın eski zamanlarını ve mahalle kültürünü senelerdir semtin sakinlerinden olan Nazaret Davityan'dan dinliyoruz.

Bir Zamanlar'ın 15. bölümünde ailesi 93 Harbi'nde gelerek semte yerleşen ve üç kuşaktır semtin sakinlerinden olan bir ailenin mensubu Engin Erşan'dan Kandilli'nin tarihini ve mahalle kültürünü dinliyoruz.

Bir Zamanlar'ın 14. bölümünde boğazın incisi olarak bilinen Üsküdar'ın Beylerbeyi semtinin tarihini ve kültürünü semtin uzun yıllardır sakini olan Sinan Vardar'dan dinliyoruz.

Bir Zamanlar'ın 13. bölümünde 1930'larda sekizinci Türk ailesi olarak semte yerleşen ailenin bir ferdi olan Selçuk Turan'dan Üsküdar'ın güzide semti Kuzguncuk'u dinliyoruz.

Bir Zamanlar'ın 12. bölümünde dedesinin baş bahçıvan olarak gelmesinden bu yana üç kuşak boyunca semtin sakinlerinden olan Erhan Öztaş'ın ağzından eski zamanların Emirgan'ını dinliyoruz.

Bir Zamanlar'ın 11. bölümünde Ethem Tevfik Seyden'den doğduğu ve büyüdüğü Beyoğlu'nun Cihangir semtinin geçmişten bugüne özelliklerini ve değişen çehresini dinliyoruz.

Bir Zamanlar'ın 10. bölümünde üç yaşından itibaren Eyüpsultan'da ikamet etmiş olan Nihat İncekara'dan EyüpSultan'ın dünden bugüne değişen sokaklarını, tarihini ve insanlarını dinliyoruz.

Bir Zamanlar'ın 9. bölümünde ailesi mübadele sonucu Selanik'ten Tuzla'ya yerleşen ve ömrü burada geçen Nursel Temizel'den Tuzla'nın eski kasaba zamanlarını ve tarihini dinliyoruz.

Bir Zamanlar'ın 8. bölümünde ömrü boyunca Büyükada'nın hem sakini hem de aşığı olmuş Ahmet İsmail Tanrıverdi'nin ağzından adanın tarihi yapısını ve kültürünü dinliyoruz.

Bir Zamanlar'ın 7. bölümünde Kazım Karabekir'in kızı Timsal Karabekir'den Kadıköy'ün Erenköy semtinin tarihini ve mahalle kültürünü kendi kişisel tarihi üzerinden dinliyoruz.

Bir Zamanlar'ın 6. bölümünde hayatının büyük bir kısmını Beşiktaş'ın Bebek semtinde geçiren Hatice Mualla Mezhepoğlu'ndan semtin eski zamanlardaki halini ve o zamanlardaki gelenekleri dinliyoruz.

Bir Zamanlar'ın 5. bölümünde Zehra Perizat Erker, doğduğu 1929 yılından itibaren hiç terk etmediği Beykoz'un Anadolu Hisarı semtinde geçen ve neredeyse bir asra uzanan hayatını dinliyoruz.

Bir Zamanlar'ın 4. bölümünde Ulvi Erdoğan'dan doğduğu ve büyüdüğü Fatih'in Hırka-i Şerif mahallesinin geçmişten bugüne özelliklerini ve mahalle kültürünü dinliyoruz.

Bir Zamanlar'ın 3. bölümünde yetmiş seneyi aşkın bir ömrü Sarıyer'in Rumeli Hisarı semtinde geçiren Emine Türer Uçuk'un denize nazır geçen hayatından kesitleri dinliyoruz.

Bir Zamanlar'ın 2. bölümünde doğduğu 1955 tarihinden bu yana ikameti hiç değişmeyen Ali İlhan Dora'nın ağzından Bakırköy'ün eski zamanlarını ve ilçeye dair anılarını dinliyoruz.

Ömrünün büyük bir çoğunluğunda yaşadığı semti, mahalleyi terk etmeyen insanların hikâyelerine yer verilen Bir Zamanlar'ın 1. bölümünde Sarıyer'in Büyükdere semtinde bir ömür geçiren Sabri Elmas'ın hikayesini dinliyoruz.

E-posta üyeliğine kaydolun!
TRT 2 mail listesine şimdi abone olun; en yeni programlardan, en son etkinliklerden, kültür ve sanata dair her şeyden ilk sizin haberiniz olsun.